Pogodbe o zaposlitvi - kdaj jih je treba skleniti in kdaj ne?

Informacije o on-line seminarju:

Termin: 18. 07. 2017

Čas: 10.00 - 11.00

Število razpoložljivih mest: 3

Cena: 39,00 EUR

Vsebina:

Na online-seminarju bomo spregovorili o tako imenovanih elementih delovnega razmerja. Zakaj je ta tematika pomembna? Predvsem zato, ker je prav od pravilne definicije elementov delovnega razmerja odvisno, v kakšni obliki mora delodajalec oziroma poslovni partner vstopati v poslovni odnos z drugim poslovnim partnerjem. Če so namreč v določenem poslovnem odnosu podani elementi delovnega razmerja, se soočamo z delovnim razmerjem, posledica česar je, da mora delodajalec z delavcem skleniti pogodbo o zaposlitvi po določilih zakona o delovnih razmerjih (ZDR-1).

Če teh elementov ni, pa lahko govorimo tudi o drugih oblikah sodelovanja, denimo z ekonomsko odvisnimi osebami ali pa s povsem neodvisnimi samostojnimi podjetniki. Tematika je še toliko bolj zanimiva, ker lahko delodajalca, ki v primeru obstoja elementov delovnega razmerja z delavcem ne sklene pogodbe o zaposlitvi v skladu z zakonom o delovnih razmerjih dokaj visoko kaznuje tudi inšpekcija. Previdnost torej ni odveč.


Predavatelji:

Mag. Boštjan J. Turk je direktor inštituta za civilno in gospodarsko pravo iz Ljubljane. Po izobrazbi je magister pravnih znanosti in diplomant svetovno znane akademije Saint George International iz Londona iz področja poslovnih ved. Je tudi sodelavec Dublin Business School (DBS) iz Irske. Ima številne študijske in delovne izkušnje iz tujine, saj je bil ekskluzivni zastopnik REUTERS TV iz Londona in član Akademije za politične študije iz New Yorka. Poleg tega je habilitirani učitelj za področje gospodarskega, poslovnega in nepremičinskega prava in predavatelj na številnih dobro obiskanih seminarjih doma in v tujini.

 Potrebujete pomoč?
Imate težavo z uporabo portala? Pišite nam.
Vaše sporočilo je bilo uspešno poslano.
Input:

Ta stran uporablja piškotke. Z nadaljevanjem brskanja po tej strani, brez spremembe pri nastavitvah vaših piškotkov, se strinjate z našimi pravili uporabe piškotkov.   V redu   Več o piškotkih