Danes je 26.9.2023

Vsebina, dostopna naročnikom
Input:

Prenehanje pogodb o zaposlitvi za določen čas

4.2.2016, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:41:35

Poglavja

Tanja Bohl, odvetnica, specializirana za delovno pravo, predstavlja vse, kar morate vedeti in upoštevati pri pogodbah o zaposlitvi za določen čas in njihovem prenehanju.

Predavateljica uvodoma prične s predstavitvijo splošnih dejstev o pogodbah o zaposlitvi oziroma predvsem o pogodbi o zaposlitvi za določen čas. Tukaj med drugim opozarja, kaj vse morata stranki pri sklepanju pogodbe za določen čas poleg ostalih obveznih sestavin iz 31. člena ZDR-1 še vključiti, pa tudi, na kaj lahko stranki vežeta datum prenehanja veljavnosti pogodbe.

Osrednji del je namenjen obravnavi prenehanja pogodbe o zaposlitvi za določen čas. Predavateljica v tem delu pojasnuje in predstavlja, kdaj preneha pogodba veljati, v katerih primerih je delavec upravičen do odpravnine, kar predstavlja novost. Prav tako je obrazloženo, kako se izračunata višina in osnova odpravnine ter na kaj naj bo delodajalec pozoren pri prenehanju pogodbe o zaposlitvi za določen čas. Omenjene so tudi globe, ki so lahko izrečene v primeru nepravilnosti.

V zadnjem delu se predavateljica posveti še sodni praksi in vprašanjem, ki se pojavljajo v praksi v povezavi s tem. Tako predstavi dosedanjo sodno prakso na tem področju in konkretno dilemo, ki se je pojavila v praksi – slednjo seveda podrobno obrazloži.

 

Kazalo vsebine:

  • Splošno o pogodbi za določen čas
  • Prenehanje pogodbe o zaposlitvi za določen čas
  • Sodna praksa in vprašanja iz prakse

 

 

Predavatelj:

Tanja Bohl je leta 2001 zaključila študij prava na Pravni fakulteti Univerze v Ljubljani. Po opravljenem državnem pravniškem izpitu leta 2003, je odvetniško kandidaturo opravljala najprej v zasebni pravni pisarni, nadaljevala v Odvetniški družbi Ulčar&Ulčar iz Ljubljane. Od maja 2013 pa ima lastno Odvetniško pisarno Bohl. Specializirana je za delovno in kazensko pravo, zaključuje tudi magistrski študij kazenskega prava. Je predavateljica, avtorica vrste seminarjev, priročnika in člankov s področja delovnega prava. Kot odvetnica se že vrsto let ukvarja z zastopanje delavcev v postopkih pred sodiščem zoper delodajalce ter zlasti z vodenjem postopkov odpovedi pogodb o zaposlitvi delavcem za delodajalce ter zastopanje le teh v individualnih delovnih sporih zoper delavce.

PRPOZAPZDOC.pdf 0.46 MB
Dostop do vsebine imajo naročniki modula:
Profi plus | Premium
Naročnina

Dostop do plačljivih dokumentov

Registracija

Periodične novice

ali prijava.