Danes je 26.9.2023

Vsebina, dostopna naročnikom
Input:

Kako zakonito odpovedati pogodbo o zaposlitvi

10.12.2014, , Vir: Verlag Dashöfer, Dolžina video posnetka: 00:56:18

Poglavja

Aleš Budja predstavlja tematiko odpovedi pogodbe o zaposlitvi, natančneje kako zakonito odpovedati pogodbo o zaposlitvi.

Uvodoma predstavi splošne določbe glede odpovedi pogodbe o zaposlitvi, kjer med drugim pojasni, kaj v primeru odpovedi pogodbe velja za delodajalca in kaj za delojemalca. V nadaljevanju predavatelj  obravnava redno odpoved pogodbe o zaposlitvi. Tukaj pojasni in izpostavi razloge za prenehanje pogodbe in tudi neutemeljene razloge za prenehanje pogodbe, odpovedne roke in pravice delavca v tem času ter kako je z odpravnino.

Nato sledi še izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi, kjer predavatelj izpostavi  in pojasni, kdaj in v katerih okoliščinah lahko izredno odpoved pogodbe poda delavec in kdaj delodajalec, za konec pa se dotakne še varovanih kategorij delavcev.

 

Kazalo vsebine:

  • Splošne določbe glede odpovedi pogodbe o zaposlitvi 
  • Redna odpoved pogodbe o zaposlitvi
  • Izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi
  • Varovane kategorije pred odpovedjo

 

Predavatelj:

Aleš Budja, univ. dipl. prav., je pravni in davčni svetovalec z več kot 5-letnimi izkušnjami na področju prava in davkov. Svojo kariero je začel leta 2009 kot davčni svetovalec, jo nadaljeval leta 2011 kot odvetniški pripravnik, leta 2013 pa je prevzel funkcijo poslovnega sekretarja Zbornice davčnih svetovalcev Slovenije. Je avtor številnih strokovnih prispevkov za različne publikacije, med drugim računovodsko-davčnega portala Dara, ki ga izdaja založba Verlag Dashöfer, sodeluje pa tudi pri izvajanju on-line seminarjev. Je priznan mednarodni in domači predavatelj ter ustanovitelj in vodja portala Davcni-Slovar.si.

KZOPZ.pdf 0.14 MB
Dostop do vsebine imajo naročniki modula:
Profi plus | Premium
Naročnina

Dostop do plačljivih dokumentov

Registracija

Periodične novice

ali prijava.